Blog

Nieuwe kijk op jaarverslagen: van eyecatchers naar eyecandy

Gepubliceerd op 8 april 2021 • 5min leestijd

Eyecatchers. Dat zijn jaarverslagen vaak: fraai vormgegeven terugblikken op jouw jaarIn een creatief concept. Fijn om vast te pakken. Geweldig impactvol. Maken we graag en we kunnen je mooie voorbeelden laten zien!  Ondertussen signaleren we nieuwe trends en voegen we technieken toe. Dus dan krijg je dit: het jaarverslag 2020 van DACT, de beroepsvereniging voor corporate treasurers. Interactief, dynamisch en pure eyecandy Is deze nieuwe vorm ook iets voor jouw organisatieLees meer over de visie achter dit strategische communicatiemiddel. 

Een jaarverslag voor DACT 

DACT is een professionele netwerkorganisatie die Nederland laat zien dat een treasurer het verschil kan maken in veel bedrijven. De treasurer is een onmisbare bedrijfsadviseur als het gaat om complexe financiële afwegingen, investeringen en risico’s. In de letterlijke betekenis dus de schatbewaarder.  

Jaarverslag vorm 

Een professioneel design voor een jaarverslag. Kleurrijk en dynamisch. Passend in de stijl en uitstraling van DACT. Geen duizend-in-een-dozijn oplossing, want daar houden we niet van. Wel gebruikersvriendelijk omgezet naar WordPress zodat de klant zelf nog op het laatste moment eenvoudig en snel tekstueel de puntjes op de ‘i’ kan zetten. 

Jaarverslag last minute wijziging
Last minute wijziging jaarverslag

Groot voordeel: up to date content die flexibel te managen is en lekker strak aansluit op je cyclus van ALV, verantwoording en transparantie.  

Waarom een jaarverslag op deze manier? 

CASE voorziet dat een jaarverslag zich meer en meer ontwikkelt naar een dynamische en interactieve vorm. Organisaties hebben behoefte aan een transparante én strategisch inzetbaar jaarverslag dat naadloos aansluit op hun besluitvormingscyclus. De online jaarverslagen van CASE zijn het antwoord. 

Voordeel van een jaarverslag op deze wijze voor je organisatie  

Je maakt je jaarverslag sneller en strategischer inzetbaar. Want online jaarverslagen zijn interactief en perfect te koppelen aan je toekomstvisie en bijvoorbeeld je meerjarenstrategie. Door de kortere doorlooptijd sluit de productie van een online jaarverslag ook naadloos aan op de besluitvormingscyclus in je organisatie, vereniging of bedrijf. Je zet bij wijze van spreken de laatste tekstuele puntjes op de ‘i’ tijdens je ALV en meteen is je jaarverslag up to date. 

Wanneer is een dynamische jaarverslag iets voor jou? 

  • Je wilt je jaarverslag strategisch inzetten en bijvoorbeeld koppelen aan meerjarenstrategie of toekomstvisies. 
  • Je wilt een stap verder gaan met transparantie. 
  • Je zoekt een flexibele contentoplossing die aansluit bij de vergadercycli in je organisatie of vereniging.  
  • Je wilt een jaarverslag dat uniek is en past bij de uitstraling van jouw organisatie en tegelijkertijd zo gebruiksvriendelijk en flexibel is dat je zelf inhoud kunt wijzigen op elk door jou gewenst moment. 

Online jaarverslaglegging door CASE: van statisch naar dynamisch en strategisch