Blog

Mooi meer impact met Clubhouse?

Gepubliceerd op 23 maart 2021 • 5min leestijd

Je zag het vast al op Insta en Facebook: ook CASE is aan het clubhousen geslagen. Helen en Matthijs hosten op 25 maart om 20.30 uur een room met de Communicatieclub. Thema In vijf stappen naar een heldere positionering..

Onze eerste Clubhouseroom was succesvol (25 deelnemers). Wil je weten of deze nieuwe hype wat voor je is? Kom dan naar onze room van 25 maart.
Of lees eerst verder over impact maken met (of zonder) Clubhouse.

Clubhouse

Clubhouse wat is het?

Clubhouse bestaat nu een jaar. Het is een app die je met de hele wereld in gesprek brengt. Luisteren en praten. Dat doe je ermee. In rooms waar je in en uit ‘wandelt’ om deel te nemen aan een gesprek. Terugluisteren kan niet want opnemen en later uitzenden, gebeurt niet met Clubhouse..

Invites only

Clubhouse is eigenlijk een combinatie van old school radio, podcast en social media. Op dit moment is Clubhouse alleen beschikbaar voor iOS. Maar dat verandert vast snel.

Om mee te doen, moet je een invite krijgen van iemand die al Clubhouse gebruikt. Het is dus erg exclusief. Althans, dat was het. Want volgens de laatste cijfers zitten er intussen al 1 miljoen Nederlanders op Clubhouse.

Zo werkt Clubhouse

Als je Clubhouse opent, kan je een ‘room’ instappen over een specifiek onderwerp. Sommige rooms zijn toegankelijk voor iedereen (open), anderen zijn alleen te beluisteren voor mensen die je volgt (social) en dan heb je nog rooms op uitnodiging (closed).

Je kan lid worden van ‘clubs’. Dit zijn groepen personen met dezelfde interesses. Zodra jouw club een room opent, ontvang je een notificatie. Zo blijf je dus op de hoogte van de live gesprekken binnen jouw interessegebied.

Luisteren of meepraten?

Je kunt rustig snuffelen of Clubhouse iets voor je is. Als je een room betreedt, staat je microfoon niet direct aan en je kunt ook rustig een room verlaten zonder dat anderen daarvan een melding krijgen. Dat is wel zo fijn!

Wil je juist wel actief deelnemen aan een gesprek? Dat kan als je moderator of spreker bent. En je kunt als luisteraar je ‘hand opsteken’ (net als in Zoom of Teams J) Een beetje moderator voegt je dan toe als spreker.

Clubhouse logo

Wat heeft CASE met Clubhouse?

Je kent ons: alle trends en nieuwe tools in het communicatievak verkennen we graag meteen voor onze klanten. We duiken er met huid en haar in om te ontdekken of dit iets is waarmee jij MOOI MEER IMPACT kan maken.

Of Clubhouse een blijvertje is, weten we nog niet. Feit is wel dat er veel creatieve energie bij vrijkomt. Dat merkten Helen en Matthijs in de eerste room met de Communicatieclub. Die ging over nieuws en dat smaakte naar meer. Dus op donderdag 25 november volgt onze tweede room ‘In vijf stappen naar een heldere positionering’. Helen host deze room en je bent hartelijk welkom.

Heb je nog geen invite? Laat het ons even weten, voor jou hebben we er vast nog eentje!