Blog

Vakantiedoeboek voor alle basisscholen uit de regio FoodValley

Gepubliceerd op 28 april 2020 • 4min leestijd

Corona of geen corona. Handen uit de mouwen, schouders eronder en mooie dingen maken. Dat typeert CASE. Juist in een tijd waarin ondernemers, zorgverleners, zzp’ers en hun gezinnen onder grote druk staan, brengen wij graag wat extra kleur en fleur.

Logisch dus dat we enthousiast ingingen op het verzoek van scholenkoepels CNS Ede en SKOVV om een vakantiedoeboek te maken voor hun leerlingen.

Maximaal leuk en overweldigend veel. Dat was ons doel voor al die basisschoolkinderen én hun ouders die een historische meivakantie tegemoet gaan. En die missie is geslaagd. Op 24 april kregen ruim 27.000 basisschoolkinderen in Ede, FoodValley en elders in het land een ruim 100 pagina’s tellend digitaal vakantiedoeboek. Boordevol superleuke verrassingen om te ontdekken, te doen en te delen.

Met elke dag educatief vermaak. Denk puzzels, raadsels, spelletjes, kleurplaten, kooktips, proefjes, liedjes en virtuele rondleidingen. En zeker ook met de epische CORONISCHE SPELEN VAN MEESTER SIEBE.

Hamsters, gebarentaal en heel veel eten

De input kwam van allerlei leerkrachten uit beide stichtingen, maar bijvoorbeeld ook van Het Nationale Park De Hoge Veluwe en het Kröller-Müller museum.

Christian Weij, auteur van de boeken Verrot Lekker & Verrot Gezond deelt zijn recept voor boter en een hele speciale anti-hamster vlog. Ook IVN Natuureducatie gaf veel tips en Kwintessens & Verus levert levensbeschouwingen voor thuis.

Gebarentaal

De rode draad in het boek is gebarentaal. Irmo en Irma verschenen spontaan op het podium . Dit duo is een knipoog naar Irma Sluis, de gebarentolk tijdens de persconferenties van het kabinet en een huisdier, een hamster genaamd Irmo. De tips en instructies van Gebaren.nl & Wapperkids, Kidsigns en Gebarenchallenge maken het plaatje compleet.

Samenwerking in de regio

Ook de gemeente Ede en SWV Rijn en Gelderse Vallei en Berséba omarmden direct het initiatief. Onderwijs- en foodwethouder Leon Meijer: “Een vakantiedoeboek helpt alle basisschoolleerlingen tijdens de meivakantie zoveel mogelijk dat vakantiegevoel te hebben. Ik ben trots op dit mooie initiatief, dat laat zien hoe hard en creatief de mensen uit het gehele onderwijs samenwerken voor het kind.”

Dankzij enorm goede samenwerking met de verschillende partners lag er in 2,5 week een prachtig vakantiedoeboek. Het projectteam maakte er geregeld nachtwerk van om op tijd klaar te zijn. Pagina na pagina vol interactiviteit en prachtig beeld leverden de mafCASEN op. Wat een energieboost geeft dat! En daarom zijn we ook apetrots op het resultaat! Op moeten we zeggen hamstertrots 